Giorgio Armani AR7097 5042

-50%

Giorgio Armani AR7097 5042

Gyártó: Armani

Méretek és részletek M
Lencse mérete 48
Lencsék közötti keret mérete 19
Rudacskák hossza 145
Termékcsalád  
Stilus Férfi
Keret formája Kerek
Keret forma Teljes keret
Keret anyaga Műanyag
Szín Fekete
Keret szín Matte Black
Lencse szine Kristály
Lencsék színe Crystal


Cikkszám: ar7097 5042


45990 22995 / db
Méret:
Szín:
Mennyiség:

Készleten!

Armani

Giorgio Armani az egyik legsikeresebb olasz divattervező, Észak-Olaszországban, Piacenzában nőtt fel két testvérével.
Két évig orvosi tanulmányokat folytatott, majd 1957-ben Milánóba költözött, ahol egy divatüzlet kirakatrendezőjeként kezdett el dolgozni.
Giorgio Armani ezt követően a milánói La Rinascente áruház férfidivat-osztályának beszerzőjeként dolgozott. Megismerkedett Nino Cerruti divattervezővel, aki mellett nyolc évet töltött asszisztensként. 
Minden előtanulmány nélkül tervezte meg Hitman nevű kollekcióját, amellyel berobbant a divatvilágba.
Szerencsés fordulat volt a találkozás a nála 11 évvel fiatalabb Sergio Galeotti üzletemberrel, akivel önálló stúdiót nyitott a divatos Corso Venezián. 1974-ben óriási sikerrel mutatták be kollekciójukat, amelyen már látható volt a fekete alapon fehér betűkkel írott Armani márkanév.

 

A tervező szokatlan összefüggésben használt szokatlan anyagokat és kombinációkat. A férfiak számára egészen új stílust dolgozott ki, amely a lazán elegáns lekerekített formákat pontosan szabott kiváló minőségű anyagokkal ötvözte. Mintha egy szobrász érintette volna meg a kelméket, Armani újra értelmezte a hagyományos öltönyt  a kiváló angol gyapjúból olyan kényelmes zakókat tervezett, mint a selyempizsama.

 

1975-ben nők számára is előrukkolt egy határozott, férfiasabb stílussal. Cégéhez kommunikációs igazgatóként csatlakozott testvére, a stílusikon Rosanna Armani, aki korábban modellként vált ismertté. Armani volt az első divattervező, aki hírességeket kért fel ruhái bemutatására és népszerűsítésére rangos eseményeken. A divatcézár tervezte a 2012-es londoni olimpiai játékok olasz küldöttségének ruháját. Már korábban is dolgozott sportolókkal, alsóneműit David Beckham futballista és Rafael Nadal teniszező is reklámozta. Mára valóságos birodalmat épített fel, palettáján a férfi- és női ruházaton kívül különböző kiegészítők, lakberendezés, parfüm, szemüvegek és napszemüvegek, sőt konyhai mosogatók is szerepelnek, de kávéházlánca és szállodája is van.

 

Árkalkuláció és Foglalás